ВИЛА с.ТАВАЛИЧЕВО 22000€

Предлагаме ви прекрасна тухлена вила на два етажа в село Таваличево, което се намира в източната част на Кюстендилската котловина на шосето Кюстендил – Бобов дол, в подножието на Конявската планина, на 17 км югоизточно от град Кюстендил. Селото е н на 80 км северозападно от София и близо до Македония.
Вилата е разположена на два етажа, като на първит етаж има кухня и хол на две нива като на едното ниво има и камина.На втори етаж има две спални с тераса кото обикал цялата площ на етажа.До къшата има и построена пещ за хляб.Дворът е пълен с овощни дръвчета .В къщата не е живяно и има нужда от довършителни работи.
Населението на Таваличево е около 304 жители.Инфраструктурата на населеното място е уредена с асфалтирана улична мрежа и осветление, канализация, телефонна мрежа и покритие на мобилните оператори
Нa разположение на жителите има кметство, църква, поща, читалище, магазини и заведения.
Медицинско обслужване на населението се извършва от общопрактикуващ лекар в здравен пункт в селото.
Най-близкото основно училище се намира в с. Коняво на около 7 км, най-близката детска градина е в с. Копиловци на около 11 км. Най-близките средни училища и болници се намират в административния център Кюстендил.
Забележителности
В Таваличево се намира късносредновековната българска църква Света Петка Постройката се отнася към края на XIV – XVI век. През 1900 г. към църквата се изгражда нова голяма зала с галерия на запад и камбанария, която включва в обема си и част от първоначалната църква. Църквата е паметник на културата.
Конявска планина – една от оградните планини на Кюстендилската котловина. Конявската планина предоставя отлични условия за любителите на безмоторното летене – парапланеристи и делтапланеристи.
В близост до селото за намира и защитеният природен обект – местността ‘Разгула Там има вековни летни дъбове, наречени ‘Мицевото дабе’.
На около 1 км от Тавличево се намира и едноименният язовир. Риболовът в него е платен и видовете риби, които се ловят там са: Бял амур, Каракуда, Лин (Каленик), Слънчева риба, Червеноперка, Шаран и Щука.
За повече информация и огледи се обадете на телефон 0885677006-Божидар Младенов !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s